| Hacka löken i små bitar och stek den i varm panna med olivolja och guanciale. |
| När guanciale har fått lite färg och löken har blivit mjuk, tillsätt en liten bit peperoncino. |
| Därefter häll i krossade tomater. |
| Blanda och tillsätt lite havssalt. |
| Låt tomatsåsen koka på svag värme i ca 15 minuter. Under tiden koka upp 5 liter vatten i en kastrull. |
| När vattnet kokar, salta (ca 2 msk) och häll i bucatini. Så fort bucatini mjuknar lite grann tryck ner försiktigt hela bucatini i vattnet. Tips: lättaste att göra med händerna. |
| Blanda dem med en gaffel. |
| Bucatini ”al dente”: innan kokningstiden har gått ut, ta en bucatini, provsmaka och titta på den. Du ska känna lite tuggmotstånd samtidigt som den innersta delen av pastakanten fortfarande är vit. |
| Sila bort vattnet och blanda bucatini med tomatsåsen. |
| Servera med mycket pecorinoost på! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar