| Min älskade svenska kokbok från 1960, som jag fick av moster Anita för några år sedan, ger mig ett intressant inblick från det äldre svenska köket |
| Skölj sillen och skär dem i 1 cm-tjocka skivor |
![]() |
| Koka upp lagen och låt den kallna. (Du kan mäta och koka upp lagen till båda sillsorterna direkt) |
![]() |
| Stött kryddpeppar grovt |
![]() |
| Stött enbär grovt |
![]() |
| Varva i en burk sillen med kryddor, lök och en hel lagerblad. |
| Häll på den kallna lagen. Din inlagda sill är färdiga! Ställ burken i kylskåpet i ett dygn före serveringen. |
| Skölj sillen och skär dem i 1 cm-tjocka skivor |
![]() |
| Koka upp lagen och låt den kallna. Lägg undan drygt 3 msk lag som du ska använda till såsen. |
| Låt sillen ligga i den kallna lagen över en natt i kylskåpet. |
![]() |
| På morgonen: finhacka dillen |
| Rör ihop såsen och blanda ner de väl avrunna sillbitarna |
| Senapssillen är färdig! Trevlig midsommar! |





Inga kommentarer:
Skicka en kommentar