Antonio, 69, Salerno (10 mil från Napoli)
Miljontals människor över hela världen äter pizza. Men vad är egentligen en riktig pizza? Och kan man ens prata om riktig pizza när det tycks finnas så stora olikheter? Under min uppväxt i Italien åt vi pizza flera gånger i veckan, ibland på restaurang men oftast hemma. Jag vet vad en riktig pizza är för mig, och jag hoppas att du med hjälp av den här boken skall kunna göra klassiska italienska pizzor som kommer att uppskattas av familj och vänner. Om du tycker om att baka, äta god mat av bra kvalité och har lite vetemjöl i skafferiet – då är det här en bok för dig.
I boken får du:
- En genomgång av pizzans historia. Var och när skapades pizzan? Vilka var de första ingredienserna? Och vad var egentligen en kringvandrande pizzabagare?
- Över 40 goda recept på italienska pizzor, som alla kan bakas minst lika bra i Sverige.
- Recept på flera typer av degar, från de allra enklaste till mer avancerade.
- Tips på gräddningsalternativ och utbakning.
- Dessutom har jag lämnat små tips och kommentarer till de flesta recepten, och flera italienare berättar om vad pizza betyder och har betytt för dem.
Följ Pizza som i Italien på Facebook
Caterina delar varje vecka med sig av sina bästa recept, anekdoter och tips på Facebook. Inte bara om hur man gör en äkta italiensk pizza, utan också en hel del annat om både svensk och italiensk husmanskost.
http://www.facebook.com/Pizzasomiitalien
Inga kommentarer:
Nya kommentarer är inte tillåtna.