| Ta fram ekologiskt vetemjöl, vatten, färskjäst, olivolja extra vergine och havssalt. |
| Börja med att lösa upp jästen med lite vatten. |
| Tillsätt olivolja och blanda med vetemjölet. Tillsätt resterande vatten. |
| Arbeta ingredienserna noggrant i 20 minuter. |
| Degen ska kännas elastisk och slet. Låt den vila i 10 minuter. |
| När tiden har gått, platta till degen med en kavel. |
| Skär degen i mindre bitar, väg varje bit (ca 100 gr st), forma dem till släta bullar. |
| Pensla degbullarna lätt med olivolja. Lägg dem på plåt i kall ugn att jäsa i 6 timmar. Låt lampan vara tänd. |
| Färdigjästa degbullar. |
| Forma till ”calzone”: med händerna platta till en degbulle till en rund skiva. |
| Fyll den. |
| Vik ihop kanterna. |
| Lägg calzone på en oljad plåt och pensla den med olivolja på ovansidan. |
| Fortsätt …… |
| ……tills alla ingredienser tar slut. |
| När plåten är fylld, grädda dina calzoni i varmugn i 300° i ca 10 minuter. |
| Pronti! |
| Calzone med mozzarella och koktskinka. |
| Calzone med tomatsås, köttfärs, mozzarella och pecorino. |
| Calzone med spenat, mozzarella, salsiccia och salami. Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar