| Ingredienser: 500 g pasta (fusilli eller spaghetti), 80 g sardellfiléer, 125 g svarta oliver med kärnor, 1 rödlök, 1 ½ dl olivolja extra vergine, färska kryddor (timjan, basilika eller persilja). |
| Hacka löken i små bitar. |
| Kärna ur och hacka oliverna grovt. |
| Värm upp olivoljan i pannan och fräs löken i några minuter på medel värme tills den mjuknar. |
| Tillsätt sardellfiléerna och sänk temperaturen till svag värme. |
| Blanda ingredienserna lite grann och fortsätt tillagningen tills sardellerna mjuknar och fördelas. |
| Tillsätt oliver… |
| …och färska kryddor. Jag använde färsk timjan. |
| Koka pasta. Smaka av innan tillagningstiden har gått ut så att du känner lite tuggmotstånd. Då är pastan ”al dente”. |
| Blanda kokt pasta med sås direkt i pannan. |
| Pasta all´acciuga pronta! Servera den varm! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar