Friterade räkor tillagas varje år i min syditalienska släkt och i min egen familj på julafton, då bara fiskrätter serveras på julbord. Den här gången istället kunde jag inte låta bli att njuta av dem mitt i den svenska sommarvärme! Alltid lika gott, väldigt gott!
![]() |
| Ingredienser: 500 g frysta räkor med skal, ca 3 dl vetemjöl, kallpressad rapsolja till fritering, havssalt. |
![]() |
| Lägg de mjölade räkorna på en tallrik och fortsätt att mjöla resten i plastpåsen. Tillsätt extra vetemjöl om det behövs. |
![]() |
| Värm upp ca 1 dl rapsolja i en panna och häll i så många räkor som pannan rymmer. |
![]() |
| Efter ca 3 minuter har räkskalen blivit knapriga och gul-bruna på en sida. |
![]() |
| Vänd alla räkor och forstätt friteringen på andra sidan i ca 3 minuter till. |
![]() |
| Ta upp de friterade räkorna och lägg dem på hushållspapper i några minuter så att oljan från friteringen absorberas. |
![]() |
| Flytta räkorna till ett serveringsfat och salta dem när de är varma. |
![]() |
| Gamberetti fritti pronti! Gör i ordning några citronklyftor och pressa några droppar på räkorna. Utom huvudet, så kan du äta friterade räkor med eller utan skal efter egen smak. |

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar