1 kg nötbog, 1 rödlök, ½ gullök, 8 st champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 300 g krossade tomater, havssalt 1 msk, svartpeppar, olivolja extra vergine, färska kryddor: persilja, oregano, timjan.
| Skär löken i små bitar. |
| Hacka champinjonerna grovt. |
| Häll ca 2 msk olivolja i en stor kastrull eller i tryckkokare.Värm upp den och fräs löken och champinjonerna i. |
![]() |
| Finhacka persiljan och oregano. |
![]() |
| Lägg dem i grytan. |
| Tillsätt vitlöksklyftor och när champinjonerna får gul-brun färg, ta ur allt från grytan och lägg åt sidan. |
| Skär kötter i små kuber. |
| Fräs köttet i kastrullen med ca 2 msk varm olivolja. |
| Knyt ihop en knippe färska kryddor: persjlja, oregano och timjan. |
![]() |
| När köttet får färg, häll tillbaks de kryddade champinjonerna i kastrullen tillsammans med knippen kryddor. Salta och peppra. |
| Tillsätt krossade tomater och 3 dl vatten. Låt köttgrytan små koka ca 1 timme i kastrull eller 7 minuter i tryckkokaren. |
| Pronto! |


