| Kryddor: färskpersjlia och rosmarin |
| Hacka ¾ del av purjolöken |
| Frys in resten av purjolöken, så att du kan använda den till annan matlagning |
| Hacka och tärna morötterna |
| Hacka gul lök och potatis i små bitar. Skala vitlöksklyftan och hacka persiljan |
| Skölj av palmkålen och skär bort den grova nervtråden i mitten |
![]() |
| Hacka nervtråden i små bitar |
| Skär palmkålsbladen och vitkålshuvudet i små bitar |
| Lägg tomaterna i kokande vatten i några minuter |
| Ta upp tomaterna ur vattnet, skala och hacka dem grovt |
| I en kastrull som rymmer ca 6 liter, fräs den hackad gul löken och vitlöksklyftan i 2 msk olivolja. När löken har blivit mjuk, häll i alla hackade grönsaker och kryddor utom vitkål och palmkålsblad |
| Krydda med rosmarin och tillsätt ca 3 msk olivolja. Rör om |
| Tillsätt kålen och rör om. Häll i ca 2 liter vattnet (använd gärna vattnet från bönorna) |
| Låt grönsakerna koka under lock på svag värme i ca 30 minuter |
| När grönsakerna är färdigkokta, salta och peppra |
| Mosa eller mixa 1/3 del av de kokta grönsakerna |
| Mosa heller mixa halva mängd bönor |
| Blanda de mosade bönorna i kastrullen |
| Blanda de mosade grönsakerna i kastrullen |
| Häll i resterande bönorna i soppan, rör om och din Ribollita är färdig |
| Nybakat bröd till soppan |
| Vid serveringen lägg gärna först några brödskivor i tallriken och fyll den sedan med soppan. Buon Appetito! |

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar