Blanda 1 ägg i taget i mjölet samt olivoljan. |
Använd en spade i början om du vill. |
Fortsätt att knåda degen med händerna. Stjälp degen på bakbordet så att du lättare kan fortsätta att knåda den tills den blir slät och elastisk. |
Slå in degen i plastfolje och låt den vila i kylskåpet ca 1 timme. |
Dags för att kavla ut till pastaplattor. Börja med att skära degen i mindre skivor. |
Mjöla skivorna lite grann med vetemjöl. |
Platta till varje skiva till ett par millimeter tjockaskivor. Du kan göra detta antingen med en kavel, eller med pastamaskin (som på bilden) |
Vik pastaplattan flera gånger och kör den igen igenom pastamaskinen (eller med kaveln)så att plattan både plattas till och knådas lite mer. |
Rulla ihop plattorna så att de blir till ”cannelloni” |
Grädda cannelloni: lägg dem i en ugnsform täckt med tomatsås på botten. |
Täck sedan cannelloni med mer tomatsås och, om du tycker om, med besciamella sås. Strö på lite parmesan och grädda i varm ugn i 200° i ca 30 minuter (är du inte säker att cannelloni är färdig gräddade, ta en pastabit och smaka!) |
Fettuccine: skär pastaplattorna så att de blir ca 30 cm långa. |
Koka fettuccine i saltat vatten 3- 5 minuter |
Servera fettuccine med en enkel tomatsås. Super gott! VIVA LA PASTA! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar