Min älskade svenska kokbok från 1960, som jag fick av moster Anita för några år sedan, ger mig ett intressant inblick från det äldre svenska köket |
Skölj sillen och skär dem i 1 cm-tjocka skivor |
Koka upp lagen och låt den kallna. (Du kan mäta och koka upp lagen till båda sillsorterna direkt) |
Stött kryddpeppar grovt |
Stött enbär grovt |
Varva i en burk sillen med kryddor, lök och en hel lagerblad. |
Häll på den kallna lagen. Din inlagda sill är färdiga! Ställ burken i kylskåpet i ett dygn före serveringen. |
Skölj sillen och skär dem i 1 cm-tjocka skivor |
Koka upp lagen och låt den kallna. Lägg undan drygt 3 msk lag som du ska använda till såsen. |
Låt sillen ligga i den kallna lagen över en natt i kylskåpet. |
På morgonen: finhacka dillen |
Rör ihop såsen och blanda ner de väl avrunna sillbitarna |
Senapssillen är färdig! Trevlig midsommar! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar