14 aug. 2014

Dags för Pizza!

I helgen blev det återigen pizza hemma. Först tänkte jag:” Uff, det blir tufft att baka i värme!” men längtan efter hembakad pizza tog över.  Ganska fort upptäckte jag dessutom fördelen med att baka i just sådan värme: pizzadegen jäser suveränt och snabbt! Slutresultatet blev lyckat och inte bara jag blev nöjd med två pizza varitanter som jag passade på att testa just den kvällen: pizza al salmone (pizza med lax) och pizza del bosco (skogspizza), båda utan varken tomatsås eller ost. 
Smaklig måltid!



Deg enligt Associazione Verace Pizza Napoletana: ”…en förening som sedan 1984 arbetar för att vevara den ursprungliga napolitanska pizzan…Ingredienser: dricksvatten, ekologiskt vetemjöl, ekologiskt färskjäst, havssalt” 
(ur boken Pizza som i Italien)

Degen efter 2 timmars vila



Små degbullar färdigjästa och färdiga att kavlas ut till pizzaskivor



Pizza del bosco (Skogspizza), Pizza al salmone (Laxpizza), Pizza napoletana med oliver och Pizza med salsiccia.



Pizza del bosco (Skogspizza): jag ville ha en pizza med varken ost eller tomatsås och då hade jag som pålägg kronärtskockor, soltorkade tomater, champinjoner, salsiccia i bitar, svarta oliver, olivolja extra vergine, havssalt. Efter gräddning: färska rucolablad och…



…balsamvinäger.



Pizza al salmone (Laxpizza). För inte länge sedan berättade min bror för mig att i Italien är pizza med lax väldigt populär just nu och att vissa kallar den för ”pizza svedese” (svensk pizza). Då blev det dags för mig att hitta på min egen variant!



Förbered karamelliserad lök 
(recept hittar du i min bok sida 81)



Grädda pizza med karamelliserad lök och skalade räkor på. Efter gräddning lägger på rökt lax i 3 cm tjocka strimlor, färsk dill och avslutar med några droppar citron över.



Pizza med salsiccia 
(recept hittar du i min bok sida 55)



Napoletana (recept hittar du i min bok sida 35). 
Smaklig måltid och VIVA LA PIZZA!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar