31 aug. 2014

Söndag: nu blir det hembakat bröd för hela veckan!

Sedan några veckor tillbaka har jag börjat baka en väldigt stor sats bröd varje söndag så att mängden hembakat bröd räcker för hela familjen (6 matglada personer) i en vecka! Det tar visst några timmar, men så slipper jag ta fram brödkaveln mitt i veckan när alla är full upptagna med heltids arbete, skoluppgifter och övriga aktiviteter. Idag bakade jag 14 st runda små bröd, 8 st mini fyllda focacce och 2 rosa limpor. Alla bröden är bakade på färsk jäst och hela arbetet tog det ”bara” 4 timmar. Super bra vecka till alla!




Idag bakade jag 14 st runda små bröd, 8 st mini fyllda focacce och 2 rosa limpor. Alla bröden är bakade på färsk jäst och hela arbetet tog det ”bara” 4 timmar.



Rosa limpor (2 st): 25 gr färsk jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 3 tsk havssalt, 2 msk rapsolja, 15 dl ekologiskt vetemjöl, 1 st riven morot, 2 st mindre kokta och mosade rödbetor. Jag fick tips av en vän att variera mitt bröd med olika grönsaker i, och därför hade jag både rödbetor och morötter i. Bröden fick en rosa och knaprig skorpa samtidigt som de är riktigt saftiga inuti.
Mini fyllda focacce (8 st) tänkta till barnens mellanmål: 25 gr färsk jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 3 tsk havssalt, 2 msk rapsolja, 7,5 dl ekologiskt vetemjöl, 5 dl ekologiskt grahamsmjöl. Fyllning (att trycka i i de färdigjästa små bröden): urkärnade svarta kalamata oliver, parmesan ost i små bitar, torkad timjan, rapsolja till pensling.

Runda små bröd (14 st): 25 gr färsk jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 3 tsk havssalt, 2 msk rapsolja, 7,5 dl ekologiskt vetemjöl, 5 dl ekologiskt grahamsmjöl.

Bröden har just färdigt gräddats, så ska vi njuta av det direkt med en rosa limpa till söndagssoppan! Några recept på soppor: minestra di pollo, ribollita, minestra di zucca






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar