19 apr. 2015

Pizza bakad på fördeg/ Pizza con la biga

Skulle ha några gäster och ville baka en extra smakfull och aromatisk deg. Hade bestämt mig för att göra i ordning en kalljäst deg genom att förbereda degen dagen innan under eftermiddagen...men jag glömde det! Klockan hann bli 23:00 när jag kom på mig, övriga sov och jag själv var trött. Men då satt jag bara i gång en pizzadeg bakad på fördeg (på tio minuter var den klar!) som passade utmärkt vid tillfället. Jag gick och lade mig och kunde fortsätta med att göra degen färdig på morgonen! Pizzorna blev väldigt goda denna gång med:)


Fördegen kl 23:00: ekologiskt vetemjöl, vatten, färskjäst



Den jästa fördegen kl 11:00 på morgonen



Övriga ingredienser till pizzadegen att blandas i: ekologiskt vetemjöl, havssalt, vatten, olivolja extra vergine



Knåda degen tills den blir elastisk och stjälp den på bakbordet.
Platta till den



Skär degen till mindre bitar och forma bitarna till runda bullar



Rulla degbullen med båda händerna på bakbordet.
Låt bullarna jäsa nu i rumstemperatur i 6 timmar



Jästa bullar, forma bullarna till pizzaskivor



Alla pizzaskivor är färdiga



Jag hann nästan inte med att ta fotot på den sista biten av Pizza med valnötter och gorgonzola!
Den blev väldigt uppskattad! Du hittar receptet i boken Pizza som i Italien



Mjölkfri variant: pizza med salami och tomatsås



Just nu den favorita pizzavarianten hemma hos mig: Vit pizza med räkor och champinjoner.
Recept från boken Pizza som i Italien 



En mjölkfri vit pizza med rökt lax och karamelliserad lök.




Vit pizza med kokt skinka och oliver.
Recept från boken Pizza som i Italien













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar