Fördegen kl 23:00: ekologiskt vetemjöl, vatten, färskjäst |
Den jästa fördegen kl 11:00 på morgonen |
Övriga ingredienser till pizzadegen att blandas i: ekologiskt vetemjöl, havssalt, vatten, olivolja extra vergine |
Knåda degen tills den blir elastisk och stjälp den på bakbordet. Platta till den |
Skär degen till mindre bitar och forma bitarna till runda bullar |
Rulla degbullen med båda händerna på bakbordet. Låt bullarna jäsa nu i rumstemperatur i 6 timmar |
Jästa bullar, forma bullarna till pizzaskivor |
Alla pizzaskivor är färdiga |
Jag hann nästan inte med att ta fotot på den sista biten av Pizza med valnötter och gorgonzola! Den blev väldigt uppskattad! Du hittar receptet i boken Pizza som i Italien |
Mjölkfri variant: pizza med salami och tomatsås |
Just nu den favorita pizzavarianten hemma hos mig: Vit pizza med räkor och champinjoner. Recept från boken Pizza som i Italien |
En mjölkfri vit pizza med rökt lax och karamelliserad lök. |
Vit pizza med kokt skinka och oliver. Recept från boken Pizza som i Italien |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar