13 mars 2013

Scaloppine di pollo al limone/ Scaloppine med kyckling och citron.

Ordet ”scaloppina” kommer från franska ”escalope”. I det italienska köket används det för att beteckna tunna skivor av nötkött, fläsk, kalkon eller kyckling utan senor eller fett som sedan mjölas och steks i smör. 


Ingredienser: 300 gr kycklingsfiléer, 50 gr smör, 50 gr vetemjöl, 1 kvist timjan  eller rosmarin, havssalt, svartpeppar. 


En citron.


Skär filéerna i tunna skivor och mjöla dem på båda sidor.


Värm upp stekpannan och lägg i ca 40 gr smör tillsammans med timjan.


Bryn fileèrna i det varma kryddade smöret på båda sidor tills köttet är genomstekt.


Ta bort köttet från pannan och, utan att stänga av värme, lägg i resterande smör, 2 msk mjöl och saft från halva citronen. Rör om snabbt.


Häll citronsåsen på dem färdiga fileerna. Servera varmt med stekt potatis och grönsaker. Klart och gott på bara 20 minuter!