Om du använder torkade bönor: börja med att koka bönorna i
dubbel så mycket saltat vatten i ca 40 minuter. Spara tillagningsvattnet.
|
Värm upp olivoljan extra vergine i en stor kastrull med
vitköksklyftorna. Låt vitlöken få lite färg.
|
Hacka gul löken och rödlöken, häll dem i kastrullen.
|
Tärna morötterna och häll den i kastrullen.
Rör ihop,
tillsätt extra olivolja och fräs grönsakerna tills morötterna mjuknar lite
grann.
|
Skölj av palmkålen och skär bort den grova nervtråden i mitten.
Skär palmkålsbladen i små bitar och häll dem i kastrullen.
|
Hacka nervtråden i mindre bitar: lägg bitarna i en fryspåse och
spara dem i frysen för din nästa sopp/gryt tillagning.
|
Mixa tomaterna och blanda dem med resten av ingredienserna.
|
Salta och peppra.
|
Mixa eller mosa ca hälften av bönorna |
Häll tillbaks de mosade bönorna i kastrullen så att din soppa
får en mustigare konsistens.
|
Smaksätt med extra kryddor: jag använde lite torkad chilipeppar.
|
Jag serverade min Minestra di fagioli varm med surdegsbröd.
Che
buona, va` god!
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar