Börja med att ansa och skära grönsakerna: selleri i små bitar, paprika i strimlor och haricos verts i 4-5 cm avlånga bitar. |
I en stor kastrull koka ihop olivolja, vinäger, salt och socker. |
Häll i den kokande vätskan alla grönsaker utom paprika. Låt dem koka i ca 10 minuter. |
När 10 minuter har gått, häll i paprika och koka alla grönsaker ca 10 minuter till. Paprikan ska vara kokt samt behålla lite tuggmotstånd. |
Sterilisera glasburkarna: i mikrovågsugn, fyll burken med vatten och värm den i mikron i 2 minuter; i vanlig ugn, ställ de rena glasburkarna och lock i ugnen i 125° i 15 minuter. |
Sila de kokta grönsakerna och fyll burkarna med dem. Spara vätskan. |
Häll nu vätskan ovanpå grönsakerna. Sätt locken på. Färdig Giardiniera! |
Låt din Giardiniera vila ett par dagar före användning i kylskåpet. Du kan spara den i skafferiet upp till 2-3 månader. Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar