Till degen: 20 g färsk jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 5 dl ekologiskt dinkelmjöl, 10 dl ekologiskt vetemjöl, 1 msk ekologisk olivolja extra vergine, 2 tsk havssalt. Till fyllningen: 10 st svarta kalamata oliver, olivolja extra vergine, torkad oregano. Låt degen jäsa i en timme. Sätt ugnen på 220°. Forma den jästa degen till 3 avlånga limpor direkt på bakplåtspappret. Försök att inte använda extra mjöl, degen ska vara kladdig. Fyll dem med oliver och smaksätt dem med några droppar olivolja (som ger extra arom och saftighet). Knyt ihop degkanterna mot mitten så att fyllningen täcks. Häll en tunn stråle olivolja längs mitten av brödlängden och garnera med torkad oregano. Grädda i varm ugn tills bröden får riktig gul-brun färg! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar