Fontanella, Colosseo, Vespa... |
Stor pizzakväll för hela familjen, föräldrar och syskon. Spännande för mig att baka pizza till mina föräldrar igen! |
Många gäster, stora pizzadegar: recept på vetemjöl, havssalt, vatten, olivolja extra vergine och färskjäst, impasto diretto 6 timmars jäsningstid (utförligt recept hittar du i min bok http://caterinasmat.blogspot.se/p/pizza-som-i-italien.html) |
Färdig deg: mjuk och elastisk. |
Det tar låång till att grädda alla pizzor och hålla dem varma |
Med broccoletti från pappas trädgårdsland blev det:... |
.....Pizza med salsiccia och broccoletti! |
Väldigt god pizza med tonfisk och körsbärstomater |
Pizza med stark salsiccia och tomatsås |
Det blev flera goda "pizza al taglio" (=pizza i bitar) |
Kronärtskockor på marknaden: det är rätt säsong för att äta sig mätt på "carciofi" just nu. |
Mammas kronärtskockor i pannan. |
Lillebrors "Carciofi alla giudía" (=kronärtskockor på "judeernasvis"), klassisk romerskt recept som min bror visade mig.Ufrörligt recept publiceras snart.. |
"Carciofi alla giudía" färdiga. Super buoni! |
Det är inte Carnevale utan mammas "Lasagna di Carnevale" med hemlagade pastaplattor, små köttbullar, mozzarella, tomatsås |
Mammas hemmagjorda fettuccine. Mina blir aldrig lika goda. Recept på dem kommer snart... |
Dukat bord på barnfest med olika hemgjorda bakelser och kakor typiska för Carnevale som castagnole och frappe! Baka dem själv! http://caterinasmat.blogspot.se/2013/08/buon-san-valentino-con-le-chiacchiere.html |
Väldigt god romersk pastarätt hos "La Carbonara", romersk osteria från 1906: strozzapreti (kort hemgjord pasta) med guanciale, kronärtskockor och pecorinoost. |
En riktigt carbonara hos "La Carbonara", romersk osteria från 1906. http://caterinasmat.blogspot.se/2013/11/spaghetti-alla-carbonara.html |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar