9 mars 2014

Carnevale 2014 a Roma

I veckan var jag i Rom just under Carnevale. Då blev det extra god mat, både pizza och annat.


Fontanella, Colosseo, Vespa...


Stor pizzakväll för hela familjen, föräldrar och syskon. Spännande för mig att baka pizza till mina föräldrar igen!


Många gäster, stora pizzadegar: recept på vetemjöl, havssalt, vatten, olivolja extra vergine och färskjäst, impasto diretto 6 timmars jäsningstid (utförligt recept hittar du i min bok http://caterinasmat.blogspot.se/p/pizza-som-i-italien.html)


Färdig deg: mjuk och elastisk.


Det tar låång till att grädda alla pizzor och hålla dem varma


Med broccoletti från pappas trädgårdsland blev det:...


.....Pizza med salsiccia och broccoletti!


Väldigt god pizza med tonfisk och körsbärstomater


Pizza med stark salsiccia och tomatsås


Det blev flera goda "pizza al taglio" (=pizza i bitar)


Kronärtskockor på marknaden: det är rätt säsong för att äta sig mätt på "carciofi" just nu.


Mammas kronärtskockor i pannan.


Lillebrors "Carciofi alla giudía" (=kronärtskockor på "judeernasvis"), klassisk romerskt recept som min bror visade mig.Ufrörligt recept publiceras snart..


"Carciofi alla giudía" färdiga. Super buoni!


Det är inte Carnevale utan mammas "Lasagna di Carnevale" med hemlagade pastaplattor, små köttbullar, mozzarella, tomatsås



Mammas hemmagjorda fettuccine. Mina blir aldrig lika goda. Recept på dem kommer snart...


Dukat bord på barnfest med olika hemgjorda bakelser och kakor typiska för Carnevale som castagnole och frappe! Baka dem själv! 
http://caterinasmat.blogspot.se/2013/08/buon-san-valentino-con-le-chiacchiere.html


Väldigt god romersk pastarätt hos "La Carbonara", romersk osteria från 1906: strozzapreti (kort hemgjord pasta) med guanciale, kronärtskockor och pecorinoost.



En riktigt carbonara hos "La Carbonara", romersk osteria från 1906.
http://caterinasmat.blogspot.se/2013/11/spaghetti-alla-carbonara.html








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar