http://caterinasmat.blogspot.se/2013/04/ossobuco-alla-milanese.html
Övriga ingredienser: 6 dl arborioris, 2 påsar saffran , 200 g smör, 1 finhackad gul lök, 1 ½ dl vitt vin, 100 g riven ”grana padano”ost. |
Sätt på medel värme och smält 150 g smör i en stor kastrull. |
Häll i den finhackade gul löken. Stek den tills den mjuknar utan att den får färg. |
Sänk värme och börja nu tillsätta buljongen lite i taget. Så fort riset sväller och buljongen absorberas, tillsätt extra buljöng. Spara ett halv glas buljong. |
Fortsätt ristillagningen tills buljongen tar slut. Viktigt att tänka på: riset ska resultera lös och med lite tuggmotstånd vid avslutningen! |
Ta bort kastrullen från värme. Blanda saffranspulver i glaset med den sparade buljongen. Rör om och häll vätskan i risotton. Blanda din risotto noggrant så att den får en jämn gul färg. |
Nu ska du ”mantecare”(= traditionell matlagningsteknik vid tillagning av risotto): sätt kastrullen på låg värme och tillsätt 50 g smör i risotton. Rör om hela tiden så att det inte fastnar på botten. |
Blanda ner riven grana padano. De smälta ingredienserna kommer att ge din risotto en krämig konsistens. |
Risotto allo zafferano pronto! Servera den varm med fisk, kött, bara grönsaker eller med en klassisk italiensk ”Ossobuco alla milanese”: http://caterinasmat.blogspot.se/2013/04/ossobuco-alla-milanese.html |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar