24 jan. 2014

Fredagstips: ”salsa verde” ai carciofini/grönsås med kronärtskockor, på 10 minuter!

Kan inte låta bli att tipsa er om den här goda och lätt tillagade ”salsa verde”. Jag var ute efter något litet extra till min ”vanliga” ugnsstekta lax. Jag tog allt jag hade kvar i kylskåpet och resultatet blev denna salsa. På 10 minuter var min ”salsa verde” färdig, du kan själv testa och skapa din egen variant! Den passar till både fisk och kött eller som grönsaksdipp.



Ingredienser till 400 g salsa verde: 200 g kronärtskockor, 15 g färska basilikablad, 20 g färsk persilja, 5 st urkärnade kalamata oliver, 5 g kapris, 1 ½ dl olivolja extra vergine, ½ dl vatten, ½ tsk havssalt, ½ tsk svartpeppar



Mixa alla ingredienser



Salsa verde ai carciofini pronta. 
Jag lovar, den smakar mycket godare än den ser ut!
Buon fine settimana/Trevlig helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar