Skala apelsinerna och var noga med att bara använda renskrapade skal. Skär skalen i strimlor eller små bitar. Lägg skalen i en kastrull, täck dem med vatten och koka dem i 2 minuter. Sila bort vattnet och täck skalen med nytt vatten. Kokar skalen igen i 2 minuter till. Upprepa 3 gånger till (genom att koka skalen, försvinner beska från apelsinerna)Vid sista kokningen, sila bort vattnet och väg skalen. Gör i ordning nu en kastrull med en blandning av vatten och socker där både vattnet och sockret för sig väger lika mycket som de silade apelsinskalen. Lägg skalen i kastrullen och låt de sjuda (koka tills all vätska är borta. Sockret ska klumpa fast runt skalen men utan att det bli brunt, karamelliserat. Nu är dina apelsiner kanderade och färdiga att användas till din påskkakan! |
Caterina Capotondi har skrivit boken
Pizza som i Italien och delar här
med sig av alla sina matlagningskunskaper.
Lär dig mer om både svensk och
italiensk husmanskost.
15 apr. 2014
Kanderade apelsinskal till påskkakan
Ingredienser till ca 100 g kanderade apelsiner: 3 st ekologiska apelsiner, socker, vatten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar