Låt blandningen sjuda till en gröt. Ställ gröten att kallna. |
När vetet har kallnat, häll resten av ingredienserna i kastullen och rör om ordentligt: 700 g ricotta, 6 ägg + 3 äggulor, 500 g ekologiskt socker, 1 ½ tsk ekologiskt vaniljpulver,.. |
…100 g kanderade apelsinskal,recept |
Mördeg: 3 ekologiska ägg, 200 g smör, 500 g ekologiskt vetemjöl, ½ tsk ekologiskt vaniljpulver, 200 g ekologiskt socker. |
Blanda och forma ingredienserna till en jämn degmassa. |
Dela degen i 3 lika stora mindre degar. Kavla ut varje deg till en tunn skiva. |
Täck en aluminiumform (23 cm diameter) med degskivan. Skär bort extra deg vid kanten. |
Häll smeten i formen. |
Kavla ut några degremsor. |
Dekorera formen med degremsorna. |
Grädda ”pastiere” i 200 g varm ugn i 1 timme. |
Låt ”pastiere” kallna i rumstemperatur. |
”Pastiera napoletana” pronta! Färdig! Strö över lite flursocker och njut! BUONA PASQUA a tutti! |
Flera påskrecept av Caterinasmat: Colomba pasquale, Pastiera di maccheroni |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar