Äppelfyllda småbröd: kavla ut degen till en 2 cm tjöck skiva. Skär brödskivan i fyrkanter och trianglar. Fyll varje triangel med äppelmarmelad |
Rulla ihop den lilla triangeln |
Knyt kanterna mot mitten och pensla småbröden med olivolja. Låt bröden vila i en halvtimme i rumstemperatur före gräddningen |
Småbröd fyllda med mozzarella och sardeller: kavla ut degen till 1 cm tjock skiva. Fyll halva degplattan med mozzarella i bitar och sardellerfiléer, ringla med olivolja extra vergine |
Täck ingredienserna med den andra halva av degskivan |
Småbröd fyllda med sardeller: forma degen till mindre avlånga degrullar. Platta till varje rulle och fyll dem i mitten med sardellerfiléer och olivolja extra vergine. |
Knyt ihop rullen mot mitten |
Snurra varje rulle ihop, pensla med olivolja och strö över torkad oregano. Låt de här bröden också vila i en halvtimme i rumstemperatur före gräddningen |
Tryck först ihop kanterna lite grann och forma sedan små gropar runt dessa med fingertopparna. Låt småbröden vila i en halvtimme före gräddningen |
Vilostund före gräddningen: det behövdes till både bröden och bagaren! Grädda dina små bröd i 220° varm ugn i 10-12 minuter eller tills de får lite färg. |
Saltade färdiga sardeller-/tomat-/mozzarellafyllda småbröd. Belli e buoni! |
Söta färdiga åppelfyllda små bröd. Belli, buoni och Buona merenda! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar