Hacka löken i små bitar och stek den i varm panna med olivolja och guanciale. |
När guanciale har fått lite färg och löken har blivit mjuk, tillsätt en liten bit peperoncino. |
Därefter häll i krossade tomater. |
Blanda och tillsätt lite havssalt. |
Låt tomatsåsen koka på svag värme i ca 15 minuter. Under tiden koka upp 5 liter vatten i en kastrull. |
När vattnet kokar, salta (ca 2 msk) och häll i bucatini. Så fort bucatini mjuknar lite grann tryck ner försiktigt hela bucatini i vattnet. Tips: lättaste att göra med händerna. |
Blanda dem med en gaffel. |
Bucatini ”al dente”: innan kokningstiden har gått ut, ta en bucatini, provsmaka och titta på den. Du ska känna lite tuggmotstånd samtidigt som den innersta delen av pastakanten fortfarande är vit. |
Sila bort vattnet och blanda bucatini med tomatsåsen. |
Servera med mycket pecorinoost på! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar