2 st ossobuchi (kalvlägg med ben i skivor), 1 glas vitvin, 1 liten gul lök, 50 g smör, 30 g vetemjöl, 1 vitlök, 1 citron, färsk persilja, 3 dl köttbuljöng eller vatten, salt och peppar. |
Bryn smör, gul lök och vitlök i en varm panna i ca 10 minuter tills löken har blivit mjuk och fått lite färg. |
Mjöla köttet på båda sidorna och bryn det i pannan tillsammans med löken. |
Vänd på köttet så att båda sidorna får samma gulbruna färg, ca 5 minuter per sida. |
Häll i vätskan: vitvinet först, sedan köttbuljongen eller vattnet när vinet har dragits till sig. |
Salta, peppra och sätt på locket. Låt köttet koka på svag värme i ca 1 timme. Häll i extra vätska vid behov och skaka pannan lätt då och då så att köttet inte fastnar på botten. |
När ossobuchi är färdigkokta, strö på gremolata. |
Färdiga att serveras! Tips! Doppa lite mjukt bröd i den smakrika märgen eller använd den som grund till en ”risotto alla milanese”. Buon appetito! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar