Ta fram ekologiskt vetemjöl, vatten, färskjäst, olivolja extra vergine och havssalt. |
Börja med att lösa upp jästen med lite vatten. |
Tillsätt olivolja och blanda med vetemjölet. Tillsätt resterande vatten. |
Arbeta ingredienserna noggrant i 20 minuter. |
Degen ska kännas elastisk och slet. Låt den vila i 10 minuter. |
När tiden har gått, platta till degen med en kavel. |
Skär degen i mindre bitar, väg varje bit (ca 100 gr st), forma dem till släta bullar. |
Pensla degbullarna lätt med olivolja. Lägg dem på plåt i kall ugn att jäsa i 6 timmar. Låt lampan vara tänd. |
Färdigjästa degbullar. |
Forma till ”calzone”: med händerna platta till en degbulle till en rund skiva. |
Fyll den. |
Vik ihop kanterna. |
Lägg calzone på en oljad plåt och pensla den med olivolja på ovansidan. |
Fortsätt …… |
……tills alla ingredienser tar slut. |
När plåten är fylld, grädda dina calzoni i varmugn i 300° i ca 10 minuter. |
Pronti! |
Calzone med mozzarella och koktskinka. |
Calzone med tomatsås, köttfärs, mozzarella och pecorino. |
Calzone med spenat, mozzarella, salsiccia och salami. Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar