Ingredienser: 500 g pasta (fusilli eller spaghetti), 80 g sardellfiléer, 125 g svarta oliver med kärnor, 1 rödlök, 1 ½ dl olivolja extra vergine, färska kryddor (timjan, basilika eller persilja). |
Hacka löken i små bitar. |
Kärna ur och hacka oliverna grovt. |
Värm upp olivoljan i pannan och fräs löken i några minuter på medel värme tills den mjuknar. |
Tillsätt sardellfiléerna och sänk temperaturen till svag värme. |
Blanda ingredienserna lite grann och fortsätt tillagningen tills sardellerna mjuknar och fördelas. |
Tillsätt oliver… |
…och färska kryddor. Jag använde färsk timjan. |
Koka pasta. Smaka av innan tillagningstiden har gått ut så att du känner lite tuggmotstånd. Då är pastan ”al dente”. |
Blanda kokt pasta med sås direkt i pannan. |
Pasta all´acciuga pronta! Servera den varm! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar