22 maj 2013

Pasta in bianco all´acciuga / Vit pasta med sardellfiléer

Gott, enkelt och snabbt recept på pasta som jag har lärt min av min man. Det blev snabbt en av barnens favoriträtt och därför tänkte jag att det också kunde bli en god pizza variant. Nu har våra barn två favoriter!




Ingredienser: 500 g pasta (fusilli eller spaghetti), 80 g sardellfiléer, 125 g svarta oliver med kärnor, 1 rödlök, 1 ½ dl olivolja extra vergine, färska kryddor (timjan, basilika eller persilja).




Hacka löken i små bitar.




Kärna ur och hacka oliverna grovt.




Värm upp olivoljan i pannan och fräs löken i några minuter på medel värme tills den mjuknar.




Tillsätt sardellfiléerna och sänk temperaturen till svag värme.



Blanda ingredienserna lite grann och fortsätt tillagningen tills sardellerna mjuknar och fördelas.



Tillsätt oliver…




…och färska kryddor. Jag använde färsk timjan.




Koka pasta. Smaka av innan tillagningstiden har gått ut så att du känner lite tuggmotstånd. Då är pastan ”al dente”.




Blanda kokt pasta med sås direkt i pannan.




Pasta all´acciuga pronta! Servera den varm!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar