Ingredienser: 1 1/2 kg köttfärs av nöt, 3 ägg, 1 mtsk senap, 1 ½ tsk svartpeppar, 2 tsk salt, 2 dl ströbröd, 3 dl vatten, ca 50 g smör till stekning. |
Blanda noggrant alla ingredienser i en stor skål. |
Blandningen ska resultera lite lös. Forma färsen till små köttbullar: blöt händerna med kallt vatten, så att färsen blir smidig att hantera. Ta upp ungefär 2msk färs. |
Rulla den mellan händerna så att den får en jämn rund form. Ställ köttbullen på en fuktig tallrik. |
Blöt händerna igen och förstätt att forma färsen till bullar tills blandningen tar slut. |
Värm upp ca 2 msk smör i stekpanna. |
När smöret är riktigt varmt, lägg i så många köttbullar som pannan rymmer så att det blir lite utrymme kvar emellan dem. Sänk stektemperaturen till medelvärme. |
Nu lägger du köttbullarna i en rymlig kastrull med lock, så att de håller sig varma, saftiga och blir färdig genomstekta. Stek resten av köttbullarna. |
Polpette pronte! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar