13 feb. 2013

Buon San Valentino con le ”Chiacchiere”!

Kallas också för ”Cenci” eller ”Frappe” och bakas inför Carnevale, barnens favoritfest. 


10 dl ekologikst vetemjöl , 1,5 dl socker, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver, 1 nypa havssalt , 4 ägg, 50 g smör, rivet skal och saft av 1 citron, ca 1dl vatten, florsocker till garnering.


Värm upp smör på spisen i några minuter i en kastrull.



Blanda smör och resten av ingredienserna, utom florsocker, till en elastisk deg. Blöt degen med extra vatten litet i taget om den blir svår att knåda.



Dela degen i mindre bitar.


Kavla ut varje degbit tunt (2mm) med hjälp av brödkavel eller pastamaskin. Mjöla degplattorna lite så att de inte fastnar på bakbordet.


Använd en baksporre skär plattorna till remsor (3X10 cm) och snurra ihop dem till rosetter.



Eller andra former. 



Grädda i 200° varm ugn i ca 10 min, tills ”Chiacchiere” får en gyllenfärg.


Strö på florsocker, serverar både varma och kalla!