10 dl ekologikst vetemjöl , 1,5 dl socker, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver, 1 nypa havssalt , 4 ägg, 50 g smör, rivet skal och saft av 1 citron, ca 1dl vatten, florsocker till garnering. |
Värm upp smör på spisen i några minuter i en kastrull. |
Blanda smör och resten av ingredienserna, utom florsocker, till en elastisk deg. Blöt degen med extra vatten litet i taget om den blir svår att knåda. |
Dela degen i mindre bitar. |
Kavla ut varje degbit tunt (2mm) med hjälp av brödkavel eller pastamaskin. Mjöla degplattorna lite så att de inte fastnar på bakbordet. |
Använd en baksporre skär plattorna till remsor (3X10 cm) och snurra ihop dem till rosetter. |
Eller andra former. |
Grädda i 200° varm ugn i ca 10 min, tills ”Chiacchiere” får en gyllenfärg. |
Strö på florsocker, serverar både varma och kalla! |