13 feb. 2013

Spezzatino alla casalinga/Husmoders köttgryta



1 kg nötbog, 1 rödlök, ½ gullök, 8 st champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 300 g krossade tomater, havssalt 1 msk, svartpeppar, olivolja extra vergine, färska kryddor: persilja, oregano, timjan. 



Skär löken i små bitar.


Hacka champinjonerna grovt.

Häll ca 2 msk olivolja i en stor kastrull eller i tryckkokare.Värm upp den och fräs löken och champinjonerna i.
Finhacka persiljan och oregano.



Lägg dem i grytan.


Tillsätt  vitlöksklyftor och när champinjonerna får gul-brun färg, ta ur allt från grytan och lägg åt sidan.



Skär kötter i små kuber.



Fräs köttet i kastrullen med ca 2 msk varm olivolja.


Knyt ihop en knippe färska kryddor: persjlja, oregano och timjan.


När köttet får färg, häll tillbaks de kryddade champinjonerna i kastrullen tillsammans med knippen kryddor. Salta och peppra.


Tillsätt krossade tomater och 3 dl vatten. Låt köttgrytan små koka ca 1 timme i kastrull eller 7 minuter i tryckkokaren.


Pronto!