1 kg nötbog, 1 rödlök, ½ gullök, 8 st champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 300 g krossade tomater, havssalt 1 msk, svartpeppar, olivolja extra vergine, färska kryddor: persilja, oregano, timjan.
Skär löken i små bitar. |
Hacka champinjonerna grovt. |
Häll ca 2 msk olivolja i en stor kastrull eller i tryckkokare.Värm upp den och fräs löken och champinjonerna i. |
Finhacka persiljan och oregano. |
Lägg dem i grytan. |
Tillsätt vitlöksklyftor och när champinjonerna får gul-brun färg, ta ur allt från grytan och lägg åt sidan. |
Skär kötter i små kuber. |
Fräs köttet i kastrullen med ca 2 msk varm olivolja. |
Knyt ihop en knippe färska kryddor: persjlja, oregano och timjan. |
När köttet får färg, häll tillbaks de kryddade champinjonerna i kastrullen tillsammans med knippen kryddor. Salta och peppra. |
Tillsätt krossade tomater och 3 dl vatten. Låt köttgrytan små koka ca 1 timme i kastrull eller 7 minuter i tryckkokaren. |
Pronto! |