18 juni 2013

Pizzasallad: svensk eller italiensk? Vad tror du?

Jag har undrat många gånger var pizzasalladen som serveras på alla pizzerior i Sverige kommer ifrån. I Italien har jag aldrig sett något liknande. Jag tycker om att använda vitkål i min matlagning och därför har jag lärt mig att göra en egen variant av pizzasallad. Vitkål hittar du året om i Sverige och just nu är den färska vitkålen som gäller. Pizzasallad passar självklart till din hembakad pizza, men använd den gärna också som tillbehör till andra rätter.

Ingredienser: 1st färsk vitkålshuvud, ½ mtsk havssalt, 1 msk torkad oregano, 2-3 msk vitvinsvinäger, 2 mtsk olivolja extra vergine.

Med hjälp av en osthyvel strimla hela vitkålshuvudet. Lägg den strimlade vitkålen i en skål.


Knåda vitkålen med händerna direkt i skålen så att den blir mjuk och saftig.



Salta.



Häll i torkad oregano.


Tillsätt vitvinsvinäger.


Avsluta med olivolja extra vergine.



Blanda vitkålsalladen noggrant och låt den vila i kylskåpet i minst 1 timme (gärna några timmar) före serveringen. Färdig pizzasallad! Smaklig måltid!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar