5 juni 2013

Sorbetto di yogurt e lamponi/Sorbet med yoghurt och hallon


Servera sorbet på slutet av middagen eller så som i Italien: i mitten av en ”lång” flera rätters middag för att förbereda magen till nästa avsmakningen.



300g yoghurt, 300 g frysta eller färska hallon, 80 g rårörsocker, 1/2 lt vatten.






Gör i ordning sockerlag: koka upp vatten och socker ca 10 minuter i en kastrull och låt det kallna. (Jag brukar ställa kastrullen i diskho fylld med kallt vatten, så kallnar det snabbt).





Lägg hallon i  sockerlag.




Mixa.




Häll i youghurten.




Mixa igen.




Häll  blandningen i en kall burk med lock. Ställ burken i frysen och efter ca 3 timmar vispa den halvfrusna blandningen så att iskristallerna går sönder. Ställ i frysen och gör om samma sak efter ca 2 timmar.




Ta fram sorbet en stund innan servering så att den mjuknar lite.
PRONTO!



Vill ha mer! ”Sorbetto al kiwi"





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar