Kalljäst pizzadeg på ekologiskt vetemjöl, rumstempererat vatten, havssalt, olivolja extra vergine, färsk jäst. Knåda degen i 10 minuter i assistenten eller 20 minuter för hand. |
Lägg degen i en stor skål, täck den med lock och låt degen vila i kylskapet hela natten (om du bakar på kvällen) eller i ca 10 timmar. |
Jästdeg efter några timmar i kylskåpet. Ställ degen fram i rumstemperatur i minst 10 minuter. |
Mjöla bakbordet lite grann och dela degen i mindre bitar. Platta till dem för hand. |
Med hjälp av en kavel, kavla ut varje degbit tills du får en så tunn degskiva som möjligt. |
Fortsätt tills degen tar slut. Forma en pizzakant på varje pizzaskiva genom att trycka till varje skiva med fingertopparna. |
Mozzarella: sila bort vattnet och skär mozzarellan i små bitar. |
Basilika: skölj av basilikabladen och låt dem torka på en handduk. |
Hacka basilika i mindre bitar. |
Garnera pizzorna med ca 1 mtsk tomatsås, några mozzarellabitar och en tsk hackad basilika. Salta lite grann på varje pizza med havssalt. |
Grädda dina små Margheritapizzor i varm ugn i 300° i ca 10 minuter. |
Pizzette Margherita pronte! Njut av dem både varma eller kalla: buon appetito! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar