Kryddor: färskpersjlia och rosmarin |
Hacka ¾ del av purjolöken |
Frys in resten av purjolöken, så att du kan använda den till annan matlagning |
Hacka och tärna morötterna |
Hacka gul lök och potatis i små bitar. Skala vitlöksklyftan och hacka persiljan |
Skölj av palmkålen och skär bort den grova nervtråden i mitten |
Hacka nervtråden i små bitar |
Skär palmkålsbladen och vitkålshuvudet i små bitar |
Lägg tomaterna i kokande vatten i några minuter |
Ta upp tomaterna ur vattnet, skala och hacka dem grovt |
I en kastrull som rymmer ca 6 liter, fräs den hackad gul löken och vitlöksklyftan i 2 msk olivolja. När löken har blivit mjuk, häll i alla hackade grönsaker och kryddor utom vitkål och palmkålsblad |
Krydda med rosmarin och tillsätt ca 3 msk olivolja. Rör om |
Tillsätt kålen och rör om. Häll i ca 2 liter vattnet (använd gärna vattnet från bönorna) |
Låt grönsakerna koka under lock på svag värme i ca 30 minuter |
När grönsakerna är färdigkokta, salta och peppra |
Mosa eller mixa 1/3 del av de kokta grönsakerna |
Mosa heller mixa halva mängd bönor |
Blanda de mosade bönorna i kastrullen |
Blanda de mosade grönsakerna i kastrullen |
Häll i resterande bönorna i soppan, rör om och din Ribollita är färdig |
Nybakat bröd till soppan |
Vid serveringen lägg gärna först några brödskivor i tallriken och fyll den sedan med soppan. Buon Appetito! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar