Ingredienser: 3 liter svarta vindruvor, 150 g ekologiskt rårörsocker, 1,5 liter vatten |
Skölj av vindruvsklasarna och plocka bort frukten från riset. Lägg frukten i en stor gryta |
Tillsätt rårörsocker |
Fyll grytan med 1,5 liter vatten och låt det koka på medel värme i ca 30 minuter |
Sterilisera glasburkar: ställ några rena glasburkar och lock i ugn i 125° i 15 minuter |
Rör om i grytan med träspade då och då |
När skalen har lossnat från frukten, stäng av värmen |
Knyt fast en ren handduk över en stor kastrull och sila vindruvsmusten igenom den, så att den varma saften rinner i kastrullen |
Häll saften i de steriliserade glasburkarna och sätt locken på. Tänk på att saften ska vara varm då: om den har kallnat, så värm upp den på svag värme |
För att spara din saft upp till ett år i skafferiet: låt burkarna med saft ligga i kokande vatten i 30 minuter |
Det blev ca 2 liter svarta vindruvssaft, som står i skafferiet nu! |
Ett glas saft njöt jag av direkt! Buonissimo! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar