Dag 1, morgon: 1 dl ljummet vatten, ½ dl rågmjöl, 1 tsk honung |
Dag 1, morgon: blanda ingredienserna i en skål |
Dag 1, morgon: ställ skålen täckt med plastfolie på en rumstempererat plats (jag ställde den i skafferiet) |
Dag 4, morgon: blandningen från dag 1, 1 dl ljummet vatten, 1 + ½ dl rågmjöl |
Dag 4, morgon: blanda ingredienserna och ställ skålen täckt med plastfolie på en rumstempererat plats |
Dag 4, kväll: nu har blandningen rest sig till ca dubbelt storlek (om inte, låt den vila 10-12 timmar till) |
Dag 4, kväll: häll ut allt utom en ½ dl och blanda med 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl |
Dag 4, kväll: ställ igen skålen täckt med plastfolie på en rumstempererat plats |
Dag 5, morgon: blandningen har rest sig igen |
Dag 5, morgon: häll ut allt utom en ½ dl och blanda med 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl ( samma som dag 4, kväll) |
Dag 5, morgon: ställ för sista gången skålen täckt med plastfolie på en rumstempererat plats |
Dag 5, kväll: din blandning har rest sig igen till dubbelt storlek och är nu klar! |
Häll din färdiga surdegsgrund i en glasburk med locket på och ställ den i kylskåpet tills du vill börja baka med den. Lycka till! Buon lavoro! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar