Börja med att skala och skära alla grönsaker. Skala och skär butterpumpan i små tärningar. Lägg undan hälften av dem till din minestra |
Tips: lägg resten av pumpatärningar i en fryspåse, frys i och använd dem till tillagning av din nästa soppa eller gryta |
Skala alla potatisar och skär 3 av dem i små tärningar |
Skala broccolistjälkar och skär dem i små bitar |
Skala kålrabbin. Skär den ”uppsvälda” stjälken och bladen i små tärningar |
Stek vitlöksklyftan i varm olivolja in en kastrull som rymmer ca 5 liter tillsammans med grovhackad gräslök. Låt dem stekas i några minuter tills vitlöksklyftan får lite färg |
Ta bort nu vitlöksklyftan och tillsätt alla de tärnade grönsakerna och de hela skalade potatisarna. Rör om |
Häll köttet i kastrullen med grönsakerna och rör om |
Tillsätt ca 2 liter vatten eller så mycket vatten att grönsakerna täcks. Låt minestran koka på medel värme under lock i ca 30 minuter |
När de hela potatisarna är kokta, sänk värme och ta upp potatisarna. Mosa dem |
Häll potatismosen tillbaka i minestran. Rör om noggrant och fortsätt tillagningen på svag värme |
Krydda minestran med några stjälkar färsk timjan. Tillsätt extra vatten vid behov. Salta och peppra |
Låt minestran koka upp igen och tillsätt 150 g ”Sorprese” i. Koka några minuter till tills pastan blir ”al dente” |
Servera din Minestra di zucca e salsiccia varm. Tillbehör: färsk nybakat bröd. Smaklig måltid, buon appetito! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar