11 okt. 2013

Minestra di zucca e salsiccia/ Minestra med butterpumpa och salsicciakorv

Hade just fått hemma en fin ekologisk butterpumpa från vår grönsaksleverantör och ville att barnen skulle äta den: pumpan är faktiskt inte deras favorit grönsak. Då tog jag fram flera grönsaker från skafferiet. Sedan kom jag på att i Italien brukade vi använda salsicciakorv också i grytor och soppor och därför plockade jag fram de sista salsicciakorvarna jag hade i frysen. Med lite pasta i blev det en Stor Minestra! 


Ingredienser :  ½ butternutpumpa, 8 potatisar, 2 salsicciakorvar, 1 citron, 2 broccolistjälkar, 1 kålrabbi, 1 ½ dl gräslök, färsk timjan, 1 dl olivolja extra vergine, 1 vitlöksklyfta, havssalt, svartpeppar, 150 g äggpasta liten format Granarolo ”Sorprese”



Börja med att skala och skära alla grönsaker. Skala och skär butterpumpan i små tärningar. Lägg undan hälften av dem till din minestra



Tips: lägg resten av pumpatärningar i en fryspåse, frys i och använd dem till tillagning av din nästa soppa eller gryta



Skala alla potatisar och skär 3 av dem i små tärningar



Skala broccolistjälkar och skär dem i små bitar



Skala kålrabbin. Skär den ”uppsvälda” stjälken och bladen i små tärningar



Stek vitlöksklyftan i varm olivolja in en kastrull som rymmer ca 5 liter tillsammans med grovhackad gräslök. Låt dem stekas i några minuter tills vitlöksklyftan får lite färg



Ta bort nu vitlöksklyftan och tillsätt alla de tärnade grönsakerna och de hela skalade potatisarna.
Rör om



Stek salsicciakorvana i ca 2 msk olivolja extravergine: häll i oljan i en varm stekpanna,  ta bort skinnet från korvarna och smula köttet i stekpannan. Stek på medel värme några minuter. Häll i saften av 1 citron. Rör om



Häll köttet i kastrullen med grönsakerna och rör om



Tillsätt ca 2 liter vatten eller så mycket vatten att grönsakerna täcks. Låt minestran koka på medel värme under lock i ca 30 minuter



När de hela potatisarna är kokta, sänk värme och ta upp potatisarna. Mosa dem



Häll potatismosen tillbaka i minestran. Rör om noggrant och fortsätt tillagningen på svag värme



Krydda minestran med några stjälkar färsk timjan. Tillsätt extra vatten vid behov. Salta och peppra



Låt minestran koka upp igen och tillsätt 150 g ”Sorprese” i.
Koka några minuter till tills pastan blir ”al dente”



Servera din Minestra di zucca e salsiccia varm. Tillbehör: färsk nybakat bröd.
Smaklig måltid, buon appetito!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar