5 nov. 2013

Chokladkaka med pastis/Dolce di cioccolato al pastis

Både min mamma och min mormor brukade alltid ha några droppar likör i sina tårtor och dessert, och jag gillar det också.  Jag hade bakat den här chokladkakan utan likör många gånger men en dag blev jag trött på samma ”vanliga” smak . Därför tog jag fram några likörer jag hade hemma: rum, sambuca och pastis. Sedan dess har jag testat alla tre sorter i min kaka och utan tvekan kan jag säga att chokladkakan med pastis smakar verkligen inte som vilken sådan kaka som helst! Testa gärna själv: den är också lätt och snabb att tillagas



Ingredienser: 100 g smör, 1 ½ dl ekologiskt vetemjöl, 2,5 dl ekologiskt rårörsocker, 6 msk ekologikst kakaopulver (av Kungmarkatta helst, den har en stark och skarp kakaosmak), 2 ägg, 1 tsk ekologiskt vaniljpulver, 1 ½ msk pastis ( fransk aperitif smaksatt med anis), extra smör till formen



½ kryddmått havssalt



Börja med att sätta på ugnen på 175°. Smörj en rund ugnsform med smör och smält 100 g smör i en skål



Lägg resten av ingredienserna i skålet med smöret. Glöm inte pastis!



Blanda ingredienserna till en kladdig smet



Häll smeten i den smorda formen



Ställ formen i den varma ugnen i 175° i 30 minuter



Din chokladkakan med pastis är färdig!
Servera den pudrat med florsocker. Just idag serverade jag den med hemgjorda moreller i sockerlag, som passade utmärkt med kakaosmaken. Buono il cioccolato!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar