14 nov. 2013

Starka ugnsgrillade zucchini/ Zucchine piccanti al forno

Jag tycker att det är en uppmaning för mig att varje dag tillaga dags färska grönsaker med variation just när tiden är knapp och i kylskåpet ligger oftast ”de vanliga sorterna”. Här om kvällen när middag var snart klar, upptäckte jag att jag inte hade tillräckligt med färdiga grönsaker att servera.  Två zucchini hade jag och därför satt jag på ugnsgrillen. På bara några minuter blev två ”zucchine piccanti” färdiga att serveras som grönsakstillbehör. Middagen var räddad!




Ingredienser: 2 st ekologiska zucchini, 2-3 tsk hemgjord olivolja piccante al peperoncino (= olivolja extra vergine+torkad och krossad chili), havssalt, färsk persilja



Skölj och ansa zucchini genom att skära bort fruktfästet. Skär först zucchini på längden och sedan några sneda snitt i kärnhuset



Fördela olivoljan piccante al peperoncino jämnt på zucchinihalvor. Använd något mindre än en tesked för varje halva, annars blir dem för starka. Salta med havssalt



Fördela färsk hackad persilja på zucchini



Grilla i varm ugnen i 200° i några minuter, tills zucchini får lite färg



Färdigt grillade ”zucchine piccanti”! Servera dem varma





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar